torstai 10. maaliskuuta 2011

Tuusulanjärven kuulumisia

Nyt tässä muutaman viikon sisään on tullut tehtyä muutama keikka "kotijärvelle".
Odotukset eivät olleet kummoiset ensimmäistä reissua suunnitellessa, vaikka toveri Wesa oli todistanut että tuusiksessa on abborre syönnillään.
Ensimmäisellä reissulla mukana oli wesa ja isä-ukko, pilkki paikaksi valittiin "historiallinen" niemenkärki, jossa 2000 -luvun alun huippusyönnillä meitä karvalakkeja kyykki satapäittäin affenten ja kuhien perässä muutaman viikon ajan. Eli siis ainoastaan yhtenä vuonna olen saanut lähijärvestä hyvin saalista. Mutta tämä kausi näyttää kanssa valoisalta kalastajalle, heti ensimmäisillä rei`illä tärppäsi ja affenia tuntui löytyvän, vaikkei minkaanlaisesta huippusyönnistä kyse ollutkaan. Wesa sai myös kolme alamitta kuhaa, jotka päästettiin samantien takaisin jatkamaan elämäänsä. Mutta siis tärppejä aiwan mahtavaa, ehkäpä vesi on oikeasti puhdistunut, tai sitten ilmasto vaikuttaa että sieltä ylipäätään voi saada kalaa.


Toisen reissuni tein yksikseni viime sunnuntaina, suunnistin vähäjärven keskiosan penkalle, jossa kolme metriä pitäisi muuttua kuuteen metriin, joitakin pikku abboreita nousi samantien. Sitten suunnistin taas tuttuun niemenkärkeen koettamaan onneani. Muutamia piikkiselkiä nousi tästäkin, mutta parempaa syöntiä ei löytynyt. Kiertelin muutaman tunnin koettaen sekä matalasta että syvältä, kuha sekä affen pilkeillä, sieltä täältä nousi affen jos toinen, kuhia ei näkynyt. Sitten oli aika evästauon ja jatkosuunnitelman teon. Päätin että lähden takaisin rantaan ja koettelen matkan varrelta sekä lähtörannasta. Matkan aikana porailin kuutisen reikää, josta nousi muutama affen, lähtörantaan poraillessani mietiskelin että tästä ei varmaan tule mitään, mutta koetellaan nyt silti kun pientä tuulensuojaa oli tarjolla.
Eipä kestänyt aikaakaan kun kaloja oli noussut jo muutama kymmen, ensiksi muutama pystärillä ja loput kultaisella morrilla. Päätin kaivaa lisää reikiä suuren affenen toivossa, sillä muutamia tuhdimpia tärppejä oli jo tullut. Affenta nousi tasaiseen tahtiin jokaisesta reiästä, ja lappasin kaloja samaan tahtiin takaisin ahdin valtakuntaan, koska olivat niin pieniä.
Yhteissaalis pyöri noin 40-50kpl paikkeilla ja suurin osa tuli lähtörannasta, joten tuli taas käytyä merta edempänä kalassa:-)
Tässä muutama Tuusulanjärven kasvatti
Ensi sunnuntaina tarkoitus lähteä jälleen koettamaan kalaonnea, muutaman tunnin reissulla jos kalat kerrankin löytyy läheltä:-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti