maanantai 1. huhtikuuta 2013

Keväisiä kuulumisia reissuilta..

Monenlaista kiwaa reissua on tullut heitettyä mukavassa seurassa, tässä vähän muisteloita näistä upeista reissuista:-)


Merimaisemia:


Tutuille paikoille erääseen matalaan merenlahteen on tullut heitettyä lähes kaikki keväiset kalareissut, siellä on varmat jäät ja aina myös kalaa löytynyt ja lyheet kävelymatkat, joten mikäpä olisi parempi yhdistelmä kalareissuille:-)

Laitetaan vähän kuva kollaasia kyseisistä reissuista:
Lumisuomu


Polut kalapaikoille
Saalista


Ja välillä aina yritys palkitaan kiwan kokoisilla apoilla.

Tuusulanjärvi:

Pojjan kanssa tuli heittetyä taasen reissu tuusulanmerelle ja Villen kanssa käytiin kuhia koittaa eräänä iltana. Kalaa ei tullut kummallakaan reissulla mutta hienoja kuvia kylläkin:-)
Vanhiksen kärjessä kuhaa yrittämässä, tässä leevin tyylinäyte.

Yritystä riittää mutta ahti ei anna antejaan...

Ahkiossa on kiwa rennosti lötkötellä

Apopaikoilla vähäjärvellä
Ville poraa varmalle kohaspotille ottireikää:-)

 Isojärvi Numminen

Sitten käytiin Isä-ukon ja poikasen kanssa koittaa matalaa järveä nummisissä jossa kuulemaan mukaan lymyää jättiahvenia, jopa yli kiloisiin hyvät tsäänssit:-) Semmottii ei kuiteskaan tullut, kiiskei, apoi ja särkii, ja kuwituksia tottakai:-)
Leevi papan opastuksessa pilkkisaloihin



Ottipaikoilla

Haukivuori

Mieli teki lähteä joka vuotiselle pilkkireissuille savon syämmeen, joten päätin pyytää toveri Jarin myös matkaan reissulle kokemaan uusia kalavesiä, kohteena meillä kangasjärvi, joka on hyvin tummavetinen soiden ympäröimä järvi jossa isoihin apoihin hyvät tsäänssit. Järvi myös erittäin haastava, sillä kala on monasti suu kiinni ja avaa suunsa päivässä vaan lyhyeksi ajaksi, ja reikiä myöskin porattava paljon, sillä avannosta ei yleensä muutamaa apoa enempää tule. Joten ei muuta kuin rinkat ja pilkkivehkeet kyytiin ja nokka kohti uusia haasteita. Yösijan saimme sukulaisilltani ja sieltä myös setäni kalastusoppaaksi meille. Perjantaina mentiin ja lauantai aamuna sitten lähdettiin apojahtiin, aamulla pakkanen herkisteli siellä 26 asteessa, joten pelkäsin saksan ihmeen käynnistymistä, mutta onneksi piuhan päästä sitten lähti käyntiin:)

Jari yrittellöö

Nuotiot värkättiin kans jäälle ja makkaroita paisteltiin, aiwan mahtavaa:-)

Itse wesan ahkion jäljet mä tunnen:)

Isännät grillaamassa
Allekirjoittanut keskittyy "captainin" uittamiseen:-)


Tuli räiskyy nuotiossa

Aurinko porotti täydeltä taivaalta ja naamat käristyi kaikilla

Saalistakin saatiin, tosin ne isomukset jäi vielä uimaan vapauteen:-)

Reissu oli aiwan mahtava vaikka isoja ei tullutkaan, mahtava keli ja hyvä seura tekevät reissusta hyvän vaikka saalis jää uupumaan:-)

Legendaarinen kalastuskilpailu:

Päätettiin järjestää oman kalaporukan kiistämätön pilkkikuninkuus kilpailu, mukava vakiintunut porukka on kerääntynyt ymparille niin pakkohan se on järjestää leikkimielinen mittelö paremmuudesta. Palkintoja oli jaossa Painavimman ahvensäkin saajalle(vain ottikokoiset, ei sinttejä) Ja isoimman kalan saajalle. Painavimman säkin saaja käyttöönsä kiertopalkinnon itävallan armeijan karvalakin johon brodeerataan räikeellä pinkillä "kiistämätön pilkkimestari" ja valinnaisen pikku-pajan karvaperse tasurin ja isoimman kalan saajalle oli luvassa sitten kevennetty tasari:-).
Osallistujia oli kilpailuun neljä, muut mestari kandidaatit hurvittelivat muissa touhuissa, joten Allekirjoittanut, Olli, Ville ja Jari mittelivät palkinnoista. Pillkipaikkana kaikkien osallistujien tuntema merenlahti, itäisellä suomenlahdella.

Joten aamulla startattiin aikaseen, kello pirisi jo 2.40 kesäaikaa ja jari vielä herätteli 20min etukäteen texstarilla, joten sumpit tippuu ja valmistautuu päivän koitoksiin:-) Ville päräytti 3.30 saksan ihmeellä pihalle ja jarin kans hypättiin kyytiin ja lährettiin ajelee kohti (suuria etuvarustuksia, ikämiehet tietää) porvoon shellille aamu shufveille. Ja siitä sitten kohti itää....

Jäällä oltiin varmaan about hiukan ennen kuutta, ja porailut aloiteltiin pimeässä.
Aamulla aikasessa
Aamuhämärän hetkiä



Usvaa puskee

Usvaa puskee2

Kun aurinko kyllästyy nukkumaan
Kisa siis päästiin alkamaan, tosin olli saapui vasta auringon noustessa koska ajatteli ettei mitään ennen sitä saada, ja oikeessa olikin, tai sain mie kiisken ennen sitä:-).
Jari ja ville aloitti perusmestalta ja itse kävelin paikalle mistä olin viimeksi isoimmat apot saanu. Kairailin lämpimikseen parikyt reikää, jotta voi sitten tasuril kierrellä, muutamia apoja rupes tulee parit pystärillä, parit tasarilla, mutta rauhallista oli, yksi kunnon painallus ja irti, se oli muuten iso, olko sitten hauki tai apokas ollutkaan.

Reilun tunnin mestaa koittaessa aattelin, että etsivä löytää ja lähdin koluamaan uusia alueita, otin lähtökohdaksi etsiä isoja railoja koska valon määrä on niissä kohdissa suurempi kun lunta oli viel jään kymmeniä senttejä. Toinen reikä uusille mestoille ja pystärillä nous viis kalaa putkesta ja sitten hiljeni, pari oli vaan ottikokoista ja muut takasin. Sitten päätin porata samalle railolle lisää reikiä ja kierrellä niitä tasurilla. Ekalla reiällä tasuri kesti muutaman vedon sitte tärästi ja kolmisatku ylös, sitten taas hiljeni, joten reiän vaihto, ja seuraavasta samalla tavalla mut kaks puokki vaan. Sitten tuli vaan pikkuista sinttii, mut nekin kyl tasuriin, joten syönnil olivat kuhan vaan löytää parven kohille. kairillin varmaan 15-20 reikää lähistölle, railojen viereen tottakai, mut hiljast oli.

Oli aika syödä vähän eväitä jos vaikka alkais kala syömään, klo:kin läheni jo puolta päivää, ja saalis pussissa ei ollut ku muutama fisu, joten etsimistä jatkettava. Joten suuntasin vastarannalle erään saaren eteen jossa kallio, ja vähän sentään penkkaa. muutamia hyviä nykyjä tuli muutama sintti ylös, jäätävän huonosti tuli oikeesti kalaa, joten epätoivo alkoi vallata mieltä, aattelin että palaan lähtöpaikoille kun melkein kaikki siellä olivatten pilkillä. Mutta kävelin parikyt metrii ja löysin ison leveän railon, joten pakkohan sitä on koittaa vielä tästä. Porasin kolme reikää alkuun ja muumata tälli tuli, nopeella kierrolla, joten aattelin että laitan perseen penkkiin ja oottelen. Sitten rupesikin napsimaan, viis ottikokoista taisin saada parin minsan sisään kunnes hiljeni.

Joten pari lisä reikää oli kairattava vielä lisää ja sitten kiertelin vanhat vielä kymmenen vedon koitolla tasurilla. Siirsin penkin uuden reiän eteen ja aattelin että täsä mä ny oon ja pakkohan se olis jotain viel saada. Tasurin vaan pyyntiin, pieniä nostoja rupes heti tulee, ei oikkeen jääny kiinni, ja sit napsahti jo kolmisatanen ylös, välis tuli pari pienempää ja sitten jysähti kunnolla ja kalajäi putken alapäähän, prkl, ja ylös tuli peräkoukussa pelkkä ison ahvenen silmä, joten pilkki takaisin veteen ja siitä ne karkelot sitten alkoi, tiputus ja heti kiinni, parvi oli varmaan vajaa kymmenen minsaa alla ja ylös sain siina ajassa vedettyy reilu neljä kiloo ottikokoista apoa ja tieteskii seassa oli niitä pienempii ja sitten kuoli täysin, parvi ui muualle, sitten kattosin vielä että joku oli sylkenyt tuoreen salakan jäälle, joten pyrstö irti ja tasurin alakoukkuun kiinni, sillä sain viel viereisestä reiästä muutaman yli 200g apon, aiwa huikee syönti, eka tänä talvena, joskus se waan sattuu kohille,

Sitten kiertelin viel kaikki sen mestan reiät tasuril läpi ja kattelin että klo oli jo yli kaxs joten kohti punnituspaikkaa oli lährettävä, vielä muutamasta mestasta kokeilu ja kuollutta oli joten autolle mars mars punnariin.

Ville pokkasi isoimman kalan palkinnon, upealla 720g ahvenen kyrmyllä Ja Allekirjoittanut pokkasi sitten isoimman aposäkin 5,68kg johdosta Kiistämättömän pilkkimestarin palkinnon. Olli koitti yhteissaalis punnituksessa vielä feikata ku jemmannu hauen apojen alle, joten täytyy miettii täytyykö ukko diskata ensi kisasta:-)). Jarilla oli saalista muistaakseni reilu kolme kiloo.

Mukava kilpailu oli ja kiitokset taas ylipäätään kaikille jäällä tänä talvena jäällä kavereina olleille kavereille, aiwan mahtava harrastus. Loppuun vielä kalakuvia kilpailun saaliista:-)

Ville 720g Apo

Kuusi isointa omasta saalispussista, isoin 440g

Perus tiskiallapönö...
Assu kiittää ja kuittaa, ja palaa paikoille vielä lauantaina, saletisti natsaa se kilokas sitten:-))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti